Mini Electric

In ieder opzicht een MINI, maar dan volledig elektrisch. De nieuwe Mini Electric combineert het legendarische go-kart gevoel met premium kwaliteit en de voordelen van elektrisch rijden. Zo geniet je van een lage bijtelling en rijd je volkomen milieuvriendelijk

Laag zwaartepunt voor meer rijbeleving

Puur op elektriciteit heeft de MINI Cooper SE volgens de officiële WLPT-metingen een range van 235 - 270 kilometer wat hem zeer geschikt maakt voor dagelijks gebruik. De 96-cels hoogspanningsaccu is onder de vloer gemonteerd wat het zwaartepunt nog verder naar beneden brengt. Dit zorgt voor een nog betere wegligging in de bochten wat het iconische go-kart gevoel van de MINI’s alleen maar ten goede komt. De elektrische aandrijflijn levert continu veel koppel en accelereert dan ook van 0-100 km/h in maar liefst 7,5 seconden.

De laadmogelijkheden van de MINI Electric

Er zijn verschillende manieren om je MINI Electric op te laden. Dit kan met een conventioneel stopcontact, de MINI Wallbox of bij een openbaar laadstation. Met een MINI Wallbox of bij een laadstation kan de accu in tweeënhalf uur voor 80% worden opgeladen. Een snellaadstation maakt dit mogelijk in slechts 35 minuten! Precies genoeg tijd voor een kopje koffie. Ook laadt de auto zichzelf op door middel van regeneratief remmen.

Het rijden

Dynamisch en toch soepel Het compacte aandrijfsysteem van de volledig elektrische MINI zorgt voor extreem weinig vibraties en laat de auto vrijwel geruisloos rijden.
Snel en direct De volledig elektrische MINI levert direct het volledige koppel voor een spannende dynamiek, acceleratie zonder vertragingen, zonder schakel onderbrekingen en met een zeer responsieve rijkarakteristiek.
Rijden met één pedaal Voor het rijden is grotendeels maar één pedaal nodig. Accelereren gaat gewoon met het stroompedaal. Met het loslaten van het pedaal laadt de accu weer op dankzij de vrijkomende remenergie en uiteindelijk komt de MINI tot stilstand.

Kosten besparen

Minder is meer met de MINI Electric, waarbij alles zo simpel mogelijk is gehouden. Er zijn minder onderdelen die onderhoud nodig hebben dan bij een benzinemotor. Het in topconditie houden van de auto kost ook veel minder. En onderschat niet wat het zal schelen in verbruikskosten!

Zoekopdracht

Bent u opzoek naar een MINI Electric in een specifieke kleur of uitvoering, of staat uw samenstelling niet op onze website neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen namelijk voor u zoeken binnen ons netwerk bij MINI dealers, Leasemaatschappijen, het buitenland etc.